Tuesday, 13 December 2011

boyfriend : saya rasa kena kita break skrg..

girlfriend : kenapa?awak tak sayang kat saya dah ke?

boyfriend : sebab saya sayang awklah saya kena break dgn awak..
girlfriend : jadi kenapa?

boyfriend : tiap2 hari awak call saya,msj saya,tanya khabar saya..tapi awak call tak mak awak tiap2 hari?

girlfriend : (diam)..

boyfriend : saya kesian dekat mak ayah awak..saya takpela.. couple ni dosa tp lelaki tanggung dosa dia sendiri..tapi awak tak..sebelum awak kahwin,mak & ayah awak akn tanggung dosa awak..awak tak kesian ke kat mak & ayah awak?awak call saya tiap2 hari sedangkan saya tak menanggung awak pun kecil2 dulu..mak ayah awak yg jaga awak sampai sekarang.
girlfriend : hurm..

boyfriend : awak tunggu saya boleh?kalau ada jodoh kita,saya akan kembali pada awak bila saya dah berjaya dan bila saya dah membentuk diri saya supaya saya layak membimbing awak dan kita boleh berpimpin tangan ke syurga ALLAH..INSYAALLAH..♥

girlfriend : mulanya saya susah nak terima tapi saya sedar saya mesti menyayangi ibu bapa saya dulu..terima kasih awak. ♥

# Ternyata , TANPA IBU DAN AYAH.. SIAPALAH KITA.. ^_^

Monday, 12 December 2011

So.....PkAiLaH tUdUnG.........:)

Seorang lelaki NON-MUSLIM datang ke Malaysia untuk bercuti, kebetulan pada hari tersebut merupakan hari agama baginya, dia pun pergilah mencari GEREJA berdekatan tetapi tidak diketemui.

Akhirnya beliau bertanya kepada seorang wanita: "Saudaraku, dimana Gereja yang terdekat?"

Kemudian wanita itu menjawab: "Maaf, saya ISLAM."

Selepas itu, non-muslim tadi berkata: "Oooo.. Saya ingat kamu adalah sebahagian dari kami (bukan Islam) sebab biasanya seorang wanita ISLAM akan pakai penutup kepala (jilbab). Maaf², saya tadi tidak dapat MEMBEZAKAN awak ISLAM atau Kristian.

Saturday, 10 December 2011

MeNgApA pErAsAaN pErEmPuAn SeLaLu LeMaH......???

Duhai Hawa, mengapa kita terlalu lemah? Saya selalu terfikir mengapalah perasaan perempuan itu selalu lembut dan tersentuh. Bukan kita tak pernah dengar, sekeras-keras hati perempuan, akan lembut juga. Kerana itu rasanya Allah jadikan ibu seorang perempuan.
Seorang ibu itu dia lembut dalam garang, marah dalam sayang. Dua sifat antagonis ni sangat sebati dalam diri seorang insan bergelar Hawa. Kadangkala sensitifnya terlebih, adakalanya penyayang bukan main lagi.....

kEnApA aQ mAlAs SeMbAhYaNg.......

Kenapa aku malas sembahyang,

Allah bagi aku jasad siap bayang-bayang,

Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,


Berdiri tanpa roh malam siang,

Muhasabah Diri Itu Lebih Baek


Bila tibanya tahun baru, tidak kira tahun baru Islam mahupun tahun baru masihi, masing-masing antara kita sibuk untuk menetapkan azam baru dalam memperbaiki atau mempertingkatan mutu mahupun kualiti dalam kehidupan kita.

Namun kebanyakan kita selalu terlupa untuk muhasabah semula kembali azam-azam itu yang lepas.Diulanginya setiap perkara negatif yang menjauhkan kita dari mencapai azam yang di tetapkan itu.Muhasabah ini hendaklah dilakukan selepas setiap amal yang dilakukan agar hatinya tenteram bahawa dia tidak menyeleweng dari ketetapan Allah dan sentiasa mematuhi arahan dan meninggalkan larangan-Nya.

Wednesday, 7 December 2011

‎(。◕‿◕。)

GF : awak , saya cemburu la kat kawan2 saya ..
BF : cemburu ? kenapa ?
GF : BF diorang selalu bagi hadiah , belikan rantai , cincin , baju , bawa diorang jalan2
BF : maafkan saya ye . sebab saya tak mampu nak bagi semua tu kat awak .
saya tak berharta awak ...
... GF : awak jangan la macam ni .. apa awak bagi dah cukup pada saya .. percayalah ..
BF : tapi awak tetap mahukan semua tu kan ? sama macam kawan2 awak ?
GF : awak ... maaf .
BF : tak apa la . =]

( suatu hari BF menerima berita bhawa GF telah kemalangan dan mengalami kecederaan teruk dan mengakibatkan GF hilang penglihatan .. )

selepas beberapa minggu .. GF telah sedar dan telah pulang ke rumah . dia membaca sepucuk surat yang di berikan oleh seorang nurse sebelum GF pulang .

♥ sayang , maafkan saya kerana selama ini tidak mampu menjadi seorang kekasih
yang terbaik pada awak . saya tidak mampu berikan kemewahan pada awak . saya
tak dapat bahagiakan awak dengan kemewahan saya . sayang , hari ini awak melihat
dan membaca surat ini dengan mata saya . hanya ini mampu saya berikan pada
awak sayang . jaga mata ini seperti mana awak jaga diri awak . dengan mata ini

nanti .. awak akan bejumpa seseorang yang akan menyayangi dan akan memberikan segala yang awak mahukan . Maafkan saya . ♥

~لا إله إلا الله محمد رسول الله~

─▄▀▀█▀▀▄
▐▌ S0LaT ▐█▄▄█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▐█▄───▄██▀▀█▀▀▀▀▀█▀█▀▀
─▀██▄██▀────────█▀█▀█
adALah KuNcI mENuJu kE SyuRgA !

Tuesday, 6 December 2011

:)) ..............

RAHSIA WAJAH CANTIK BERSERI..

Tipsnya Senang Sahaja..

Tak Perlu Beli Pencuci Muka Yang Mahal-
mahal...
* Bangun awal pagi utk solat subuh. Air
wudhuk yang mengenai muka boleh 
menegangkan kulit.
* Menunaikan solat zohor di tengah hari. Air 
wudhuk yang mengenai muka boleh 
mencerahkan mata.
* Tidak melalaikan solat Asar di waktu petang. 

Air wudhuk yang mengenai muka boleh 
membersihkan kekotoran asap & habuk siang.
* Tidak berlengah utk solat maghrib. Air wudhuk yang mengenai muka boleh 
menghilangkan bau di hidung & mulut.

* Sentiasa ingat solat Isya di waktu malam. Air wudhuk yang mengenai muka 
boleh menceriakan wajah dari kemungkaran.


Memang Banyak Rahsia Dan Kebaikan Jika Kita Selalu Mengikuti Apa Yang Disuruh Allah S.W.T... Tapi.. Sayang.. Masih Ramai Belum Sedarinya...

Zivilia - Pintu Taubat (Religi 2011) + Lirik Lagu

;-)

I LOVE U.......!!!

BoRiNgNyEe.......~

skarng pkol 5.09 p.m............aq boring sngt....nk wt pa erk..???klau bkak fb pown org on9 bknnya rmai mna pown......lagi la bowink....huhu~!

Monday, 5 December 2011

Dah Blur Nak 2lis Apa.....~

dh uat blog x tau nk 2lis pa plak......hri 2 wak2 x dk blog....mcm2 nk 2lis....tpi bila dh uat x tau nk 2lis pa plak....hmmm......x pham gak....... :)